03-11-06

°De nulla re...°

Hun handjes reikten naar de hemel en verlangden een wolk te mogen vasthouden. Ze keek naar de jongen wiens gezicht haar heel vertrouwd voorkwam. Zijn ogen waren strak op de hemel boven hen gericht, zijn mond leek te glimlachen. Was dit verliefdheid?
Hij keek haar plots recht in de ogen en deed haar lichtjes blozen. Zijn kleine hand raakte haar wang en liet een tintelend gevoel na. Was dit verliefdheid?
Voor ze de kans kreeg te beseffen of bewust te worden, lag ze samen met de jongen op een wolkje en was ze haar duistere vaderland al vergeten. Zachtheid en weelde, helderheid en vreugde vormden de wolk. Deze was zo anders dan de stapelwolken die de zon steeds voor haar verborgen gehouden hadden. Deze was zuiver, deze was echt.
Geen woord had al in deze zaligheid weerklonken. Woorden waren overbodig geworden, hun ogen spraken nu enkel nog waarheid. Was dit verliefdheid?

Ze stonden op uit de heerlijkheid van de wolk en werden ondergedompeld in de hemelse sfeer. Een hemelse stoomtrein reed over Gods spoorweg en ademde wolken uit. Schepte deze stoomtrein de wolkjes der liefde?
Er werd hen toegefluisterd dat instappen raadzaam was. Bijgevolg stapten ze in, nog steeds elkaars hand teder vasthoudend.
Het treintje leidde hen langs torenhoge wolkenkastelen en verloren zielen. Het treintje dwaalde met hen langs dalen en valeiën en bracht hen uiteindelijk bij Gods troon. Deze was prachtig, roze en paarse wolkjes wisselden elkaar af aan de horizon en de dagelijks stervende zon zond een oranje gloed die alles van goud maakte. De maan aan de andere kant, wierp zilveren stralen over het geheel en voltooide zo de hemelse schepping die torenhoog in de oneindigheid priemde.
Vol verwondering staarden de twee kinderen naar die zo prachtige troon van de Schepper. De poorten van de hemel openden zich en daar kwam reeds de Almachtige.
WORDT VERVOLGD...

11:40 Gepost door Sinalis | Commentaren (2)

Commentaren

EVELIEN GOEDE
MIDDAG
WIJ WACHTEN
MET
SPANNING
OP HET
VERVOLG
ZIJ GINGEN
HAND IN
HAND....
NOG EEN
FIJNE
DAG
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 19-11-06

evelien...goede middag... alles goed op school ?? Weer een sfeervol verhaal...ik snak naar het vervolg...nog een vrolijke dag...groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.