30-12-06

°MMVI...°

Afscheid in herinnering.

 

De zon brandde zich een weg aan de zo goed als wolkenloze hemel. Heel zeldzaam gleed een wolkje voor de zon, voorzag zo een verschroeide van een welgekomen schaduw, maar de jachtige wind maakte steeds snel een einde aan deze dus vluchtige ontmoetingen.
Jachtig was de wind die dag zeker, even jachtig als die ene dag, lang geleden.
Schuw als zijn omgeving probeerde de krant vergeefs weg te fladderen, het halflege glas rode wijn erop belette dit echter. Uit deze twee voorwerpen sprak al een beeld. Ernaast wiegelde de schommelstoel dwars over de houten plinten; nog zo’n geluid dat zo gewoon klonk, dat het bijna ongewoon werd in de sluimerende stilte die schijnbaar tot dan toe nog nooit doorbroken werd. Bijna werd die eerbiedige, oude stilte een cliché gewaand.
Het gejoel van kinderen deed de oude man opschrikken uit zijn snurkende overpeinzingen. De fijne vingers maakten zich los uit elkaars omhelzing om de gezellig bolle buik en grepen naar de grote strohoed die de door de zon verzilverde haren bedekte, en zetten deze recht op het hoofd. Nog loom staarden de waterige ogen het dal in, volgden ze de spelende kinderen, de vlieger met kleurrijke strikjes aan die al in de hoogte klom. De kind’ren holden door de velden, achter de jongen met het touw in de handen aan. Tot de jongen plots bleef stilstaan en de anderen vanop een afstand met grote ogen toekeken.
De man sloot de ogen en dacht terug aan die dag, lang geleden. Zoals voorspeld hingen de wolken die dag erg laag, maar wanneer hij naar de hemel keek, kon hij geen enkele wolk bespeuren: de hemel op aard. Hij had dus, letterlijk, op wolkjes gelopen. Hoewel het winter was, was het niet koud geweest. Op blote voeten had hij buiten gelopen, de broekspijpen omgerold, om zo het natte gras langs zijn voeten te laten kriebelen en de wind om zijn benen te laten juichen.
Wordt vervolgd...

15:07 Gepost door Sinalis | Commentaren (5)

Commentaren

:-) een fijne laatste dag van het jaar Sinalis
en voor 2007 veel vreugde en geluk samen met je dierbaren
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-12-06

evelien..goede avond.... wat een mooie tekst en fijn getekend...ik ben benieuwd naar het vervolg...ik denk dat die man nog héél veel te vertellen heeft...en nog een waardevol nieuw jaar voor jullie allen in een blakende gezondheid en veel succes met de studies !!! Groetjes :-))pepino en de kabouters !!

Gepost door: pepino | 02-01-07

EVELIEN GOEDE
AVOND
GOED
GEVIERD ?
WEER
SUBLIEM
GESCHREVEN
LAAT
DE MUZE
NU MAAR
WERKEN
EN VOOR
HET NIEUWE
JAAR
ALLES
WAT JE
KAN DROMEN
OF TOCH
BIJNA
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 02-01-07

wens je... een pracht van een jaar...

Gepost door: zeeman@sea | 03-01-07

Evelien, Ook van mij een jaar
waarin al je dromen mogen waar worden!

Groetjes

Gepost door: emiel | 05-01-07

De commentaren zijn gesloten.